Umowa o pracę, a ustalenia "pod stołem" ;)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Dla przykładu, osobiście w przychodni byłem ostatnio chyba w podstawówce, jak mi sie cos dzieję to ide prywatnie, płace za wizytę i z bani, nie mam czasu na spedzanie go w przychodniach, moje dzieci też nie chodzą do lekarza w przychodni, jak były noworodkami to chodziliśmy do lekarki prywatnie, teraz żona ma wykupiony pakiet w przychodni prywatnej za który płaci korporacja.

Z jednym sie zgadzam, problem pojawia się gdy trzeba przeprowadzić operację i zapłacić za nia powiedzmy 50kzł ale z drugiej strony jak mam czekać na operację 2-3 lata a miedzy czasie ma mieć szlag trafić to wolałbym sprzedać octavię i zrobić operację prywatnie.

Gorzej mają osoby których nie stać na takie zabiegi i czekają latami na swoja kolej.
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mamaj12
      RS
      • 2009
      • 1956
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ale żeby zaraz i nie roztrząsać tutaj służby zdrowia trochę inna kwestia.

Podpowiedzcie jak wycenilibyście stawkę za wykonanie pomiaru dla kogoś.
      Czyli dostajemy zlecenie, a więc trzeba dojechać do klienta, pomierzyć, doradzić, najlepiej sprzedać, wrócić.
      Załóżmy, że robota głównie w mieście + bliska okolica. Zleceniodawca robi to bezpłatnie, ale wiadomo jak jest duży ruch wszędzie nie może pojechać.
      Ustalić stawkę za przejechany km + pomiar + może jakaś prowizja jeśli klient złoży zamówienie.
      Tylko jak liczyć km przy powyższym założeniu, od centrum, od miejsca zamieszkania. Bo wiadomo że w praktyce można to połączyć z jakąś prywatą, czy ułożyć sobie trasę po klientach.

[ Dodano: Sro 05 Lut, 14 13:09 ]
      piramida, wiesz wszystko ok, jeśli chodzisz raz/dwa w roku. Problem robi się kiedy musisz to robić częściej.
      Druga kwestia to o czym wspomniałeś czy kogoś na prywatną wizytę stać.

Miałem nie pisać, ale spędziłem ostatnio trochę czasu w przychodniach i gabinetach lekarzy i specjalistów. I niestety ogólnie trochę jest taka niepewność co do tego jak podchodzą do badań, przekazania informacji pacjentowi. Niestety tyczy to też prywaciarzy. Dlatego właśnie nie można tematu upraszczać bo są ludzi i k...wy jak już padło w temacie.

Ciekawostka.
      Poszedł se gość do lekarza na usg jamy brzusznej. Po badaniu odbiera od lekarza opis badania i czyta "... wątroba, śledziona... bez oznak chorobowych (czy po prostu, że są ok)". Na co gość do lekarza "panie doktorze pan spojrzy jeszcze raz, bo może i noga mi odrosła".
      Gość po wypadku samochodowym miał amputowaną nogę i wyciętą śledzionę.
      obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
      wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

mamaj12, Generalnie uważam że cięzko wypracowane pieniądze które kazdy z nas zarabia a nastepnie oddaje państwu znaczny procent tej kwoty w postaci podatków żaden sposób nie rekompensuje różnicy w postaci wpłacanych podatków a otrzymywanych profitów od państwa.

Spójrzmy ogółem na cały system czy to emerytalny czy to służbę zdrowia, sądownictwo, bezpieczeństwo itp

Ja rozumiem że człowiek jest częścią społeczeństwa i aby funkcjonować w kolektywie to trzeba ponosic koszty ale sa gdzieś granice, niestety każdy z nas jest dymany na każdym kroku i chodzi tylko i wyłącznie o to aby wyciągnąć jak najwięcej kasy od każdego z nas :!:

Dobra, dość tego, idę do roboty bo za chwilę podatki do zapłacenia :lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Alonzo_
          RS
          • 2009
          • 2460
          • Hyundai

Zamieszczone przez piramida

Dobra, dość tego, idę do roboty bo za chwilę podatki do zapłacenia :lol:
          Noo, weź się i nie pitol tu bo król ZUS czeka....chyba pierwszy w kolejce
          Pałace nowe trzeba stawiać, więcej ZUS-u w ZUS-ie musi być, marmury żeby sie petent czuł ...jak w ZUS-ie
          W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• mamaj12
            RS
            • 2009
            • 1956
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Nie wiem czy przeoczyliście czy jak, ale podpowiedzcie Pany przedsiębiorcy w takiej kwestii.
            Jak wycenilibyście stawkę za wykonanie pomiaru dla kogoś.
            Czyli dostajemy zlecenie, a więc trzeba dojechać do klienta, pomierzyć, doradzić, najlepiej sprzedać, wrócić.
            Załóżmy, że robota głównie w mieście + bliska okolica. Zleceniodawca robi to bezpłatnie, ale wiadomo jak jest duży ruch wszędzie nie może pojechać.
            Ustalić stawkę za przejechany km + pomiar + może jakaś prowizja jeśli klient złoży zamówienie.
            Tylko jak liczyć km przy powyższym założeniu, od centrum, od miejsca zamieszkania. Bo wiadomo że w praktyce można to połączyć z jakąś prywatą, czy ułożyć sobie trasę po klientach.

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

mamaj12, ja jeżdżę za free, ale uczciwa kwota za wizytę w obrębie miast to 100-150zł :wink:

Komentarz

• mamaj12
                RS
                • 2009
                • 1956
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

piramida, na swoim to wiadomo :wink:
                A co myślisz o tym aby sam pomiar był tańszy, a dołożyć do tego jakąś prowizję od sprzedaży. Bo wiesz można pojechać odwalić tylko pomiar, a można klienta jeszcze spróbować nakręcić.
                Tylko spójrz na to również ze strony potencjalnego mierniczego, a nie wyłącznie praco/zleceniodawcy.

Komentarz

Pracuję...